Osteopathie ondersteunent bij de behandeling van PICS

Wat is PICS

PICS staat voor Post Intensive Care Syndroom en omvat een breed scala aan lichamelijke en mentale klachten die zijn ontstaan na het doormaken van een kritieke ziekte en opname op de intensive care. 

Voorbeelden van klachten zijn ic- verworven spierzwakte maar ook concentratiestoornissen, angststoornissen, depressie en Post Traumatische Stress Stoornissen.

Ook familieleden van een voormalig IC patiënt kunnen last hebben van PICS. Je noemt het dan PICS-family of PICS-F.

Osteopathie heeft een aantal concrete opties voor deze groep patiënten.

Boek uw afspraak: Klik op Halaxy:

De psycholoog

De belangrijkste behandelaar voor PICS (of PICS-F) is de psycholoog. De psycholoog kan u helpen met het verwerken van de traumatische ervaring die de opname op de I.C. vormt en kan u helpen met uw angstgevoelens en helpen u beter te concentreren. 

Osteopathie ondersteunt het herstel

Osteopathie kan het herstel helpen versnellen en helpen om tot een beter eindresultaat te komen door de lichamelijke aspecten die een rol spelen bij PICS te behandelen.

Bij PICS spelen namelijk lichamelijke en geestelijke stresspatronen een rol. Hoe noodzakelijk ook, de behandeling op de I.C.wordt door het lichaam als geweld ervaren. Omdat uw lichaam al "in de stress" zit vanwege de ziekte, komt de stress van de behandeling dubbel zo hard aan.

Het vegetatieve zenuwstelsel

Door de I.C. opname is het vegetatieve zenuwstelsel ontregeld. Dit kan een rol spelen bij de doorbloeding van de hersenen, waardoor u zich slecht kunt concentreren en slecht nieuwe dingen kunt opnemen. Osteopathie is in staat om de balans in het vegetatieve zenuwstelsel te herstellen. Hierdoor herstelt de hersenfunctie ook sneller en met een beter eindresultaat. 

Boek hier uw Afspraak

Osteopathie en de Longen, keel en luchtpijp

Op de I.C. bent u geïntubeerd en mechanisch beademd. Hierdoor is er al dan niet ernstige schade ontstaan aan (het bindweefsel van) de keel, luchtpijp en longen. De staat van die organen hebben tot gevolg dat er nog lang na de I.C. opname een zenuwsignaal vanuit die gebieden stoort op de functie van de hersenzenuwen die die gebieden innerveren.

Als, na de osteopatie behandeling, die organen weer herstellen, functioneren zij beter enverminderd het storend zenuwsignaal. 

De hersenen zelf

Osteopathie is in staat om, met de technieken aan de schedel, de hersenen weer beter te laten doorbloeden en de imprint van de traumatische ervaring op te laten lossen.

In samenwerking Herstel ondersteunen

Al met al zal met een osteopatische ondersteuning van het herstel de begeleiding en therapie van de psycholoog worden ondersteund, waardoor u sneller uw gewone leven kunt oppakken.

Maak een afspraak

Kik op Halaxy om rechtstreeks in mijn agenda een afspraak te boeken.

An Osteopath must be an man of reason who proves his talk by his work.
A.T. Still, grondlegger van de osteopathie

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies