Osteopathie rond de zwangerschap

Osteopathie rond zwanger worden en zwanger zijn

osteopathie bij zwangerschap

Zwanger worden en zwanger zijn is iets moois en natuurlijks. Toch ervaren veel zwangere vrouwen allerlei lichamelijke of mentale klachten. Veel van die klachten hebben te maken met het groeiende kindje. Door dat het steeds "drukker" wordt in de buik, worden allerlei organen weggedrukt en komen allerlei (bindweefsel) structuren op spanning te staan. Ook veranderd er enorm veel op hormonaal vlak. Als de klachten te erg zijn, of het dagelijks leven vereist dat je topfit bent, kan ik in mijn osteopathie praktijk in Haarlem de klachten verhelpen. 

Ik maak met mijn handen organen en structuren vrij die in de knel zitten. Zo maak ik ruim baan voor je kindje, ook handig als het straks geboren moet worden.

Osteopathie is een mooie, prettige en veilige ondersteuning van zwanger worden tot en met bevalling


In de volgende gevallen kan osteopathie van grote waarde zijn:

  • Bij lichamelijke klachten als rugpijn, bandenpijn, incontinentie, darmklachten, zuurbranden, misselijkheid, benauwdheid.
  • Bij mentale kalchten als neerslachtigheid en vermoeidheid.
  • Ter voorbereiding op de bevalling.
  • Als zwanger worden niet lukt.
  • Als de baby na de geboorte klachten heeft.
Boek hier uw Afspraak: klik op Halaxy

Osteopathie en zwanger worden

In mijn osteopathie praktijk in Haarlem zie ik veel vrouwen waarbij zwanger worden op een natuurlijke manier niet lukt. Dit leidt begrijpelijk tot veel frustratie en verdriet omdat voor veel mensen het krijgen van een kindje in belangrijke mate bijdraagt aan het levensgeluk. Als vader van twee weet ik dat maar al te goed.
Gelukkig biedt osteopathie mij de mogelijkheid te helpen.
Zwanger worden vereist een nauwe samenwerking van verschillende organen en systemen in het lichaam en een verstoring in de functie van zo'n orgaan of systeem belemmerd het zwanger worden.
Als osteopaat onderzoek ik het hele lichaam en achterhaal de achterliggende oorzaak van deze functiestoornissen. Vervolgens biedt osteopathie mij technieken om deze functiestoornissen op te lossen. Hierdoor worden de kansen op natuurlijk zwanger worden flink vergroot.

Boek hier uw Afspraak

Osteopathie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen er allerlei lichamelijke en emotionele klachten ontstaan.
Ook voor deze klachten heb ik in mijn osteopathie praktijk in Haarlem een passende oplossing.
Veel lichamelijke klachten hebben te maken met het groeiende kindje en de verslapping van het bindweefsel ten gevolge van de veranderde hormoonhuishouding.
Osteopathie biedt mij concrete technieken om deze stucturen op een prettige en veilige manier vrij te maken zodat de rugpijn, maagzuurklachten en benauwdheidsklachetn verdwijnen.

Osteopathie ter voorbereiding van de bevalling

Osteopathie biedt ook een mooie, natuurlijke, manier om de bevalling soepel te laten verlopen. In mijn osteopathie praktijk in Haarlem corrigeer ik de botten van het bekken en maakt bindweefselstructuren vrij zodat er niets in de weg zit om je kindje op de wereld te zetten.

Boek hier uw Afspraak


osteopathie na de bevalling

Na het harde werk van de bevalling moet het lichaam weer terugkeren naar de situatie van voor de zwangerschap. Dit gaat niet altijd vanzelf goed en is ook niet altijd klachtenvrij. Osteopathie kan er voor zorgen dat alles weer netjes op haar plek komt.

"An Osteopath must be an man of reason who proves his talk by his work."
A.T. Still, grondlegger van de osteopathie

Maak gelijk een afspraak

Klik op Halaxy 

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies