Netwerk

Mijn netwerk

Hieronder kunt u lezen over collega's van andere disciplines waar ik met enige regelmaat mee samen werk. Stuk voor stuk professionals die mijn vertrouwen hebben en waarvan ik weet dat u in goede handen bent.


Axel Staps D.O.-mro

Carina v.d. giessen/ Praktijk de witte Roos

Carina v.d. Giessen, praktijk de witte roos

Een goede collega, die al lang aandacht verdiend in deze blog is Carina v.d. Giessen. Carina combineerd in haar praktijk in Heemstede Cranio-Sacraal Therapie, Shiatsu, Shantala, Sportmassage, Hersenhealing, Bachremedies, Healing, Voetreflexmassage en regressie. Carina is een van de breedst georiënteerde therapeuten die ik ken, maar vooral een erorm warme persoonlijkheid. Carina heeft een heel holistische benaderering en omschrijft haar doel zelf als liefdevol begeleiden op het pad naar genezing en geluk. Kijk zelf maar op haar website.

Carina v.v Giessen/ praktijk de witteroos

Praktijk Heemstede: Medisch Centrum Heemstede (o.a. een artsenpraktijk).

Postlaan 2,

2101 VH Heemstede.

023-5339104 of 06-28738265Eliane Hoogland Acupuntuur


Eliane is acupuncturiste in Zwaanshoek. Zij is is 2009 afgestudeerd in de klassieke acupunctuur. Zij heeft een heldere en goed te volgen diagnostiek volgens de vijf elementen leer. Ook Eliane bekijkt de mens als geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken van klachten. Hoe wordt prima uitgelegd op haar website.

Wat ik altijd verrassend vind is hoezeer acupuntuur en osteopathie transparant zijn met elkaar. dat wil zeggen, als Eliane van een bepaalde patiënt de verstoringen aangeeft in termen van organen, vind ik meestal diezelfde organen in (osteopatisch) dysfunctie terug. 

Omdat ik mij bezig hou met de fysieke staat van het weefsel en Eliane met de energiebanen, kan je osteopathie en acupunctuur prima combineren.

Eliane Hoogland

Waltmanstraat 87

2136 BB Zwaanshoek

0614229684

Pauline van Borrendam, haptotherapeut

Pauline van Borrendam

Haptotherapie werkt met aanraking en contact. Je lichaam is de ingang naar wat onbewust is gebleven, daarmee in contact komen is helend. Om met die onbewust gebleven, blinde vlekken om te leren gaan is de hulp van een therapeut in eerste instantie essentieel. Na een tijdje raak je thuis in deze nieuwe gebieden, integreert denken, willen en voelen op een nieuwe manier, ben je meer jezelf en sta je meer authentiek in het leven.
Ik heb persoonlijk mogen ervaren wat haptotherapie met je doet, en ik kan het van harte aanbevelen.
Ik vind haptotherapie bijzonder nuttig te combineren met osteopathie bij (een vermoeden van) emotionele thema's of als u moeite heeft uw klachten en de daarbij horende gevoelens onder woorden te brengen. Kijk vooral eens op haar website.
Daarnaast doet Pauline veel haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Haptotherapie Haarlem-Noord
Pauline van Borrendam
Perseusstraat 14,
2024 VZ, Haarlem,
023-5253102
info@haptotherapiehaarlem-noord.nl

Karin Brugman, Via Katerina

Karin Brugman

Karin Brugman coacht mensen naar een gezondere leefwijze. Hiervoor maakt ze gebruik van het leefstijlprogramma De EetLijn. Door het volgen van dit programma kunnen allerlei klachten verdwijnen en laat je lichaam als vanzelf de overtollige kilo’s los. De EetLijn biedt jou houvast, structuur en heerlijke recepten. Op de site kun je er meer over lezen.

Naar de website

Jeroen de Haas, orthomoleculaire therapie en voedingsadvies

Jeroen de Haas

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een synomiem voor ‘voedingsgeneeskunde’. Lees meer op de website

Naar de website

Wim Voorbij, acupuncturist

Afgelopen woensdag ben ik op bezoek geweest bij Wim Voorbij. Wim is fysiotherapeut en (esoterisch) acupuncturist. 

Ik kende Wim van naam omdat ik al van meerdere patiënten positieve vehalen had gehoord. Ik had Wim zelfs al op mijn lijstje "andere disciplines" staan, maar ik had hem nog nooit daadwerkelijk ontmoet. Tot afgelopen woensdag dus.

In zijn praktijk, in een prachtig oud pand aan de Hazepaterslaan, hebben we een uur gesproken over ons beider vak en onze visie op gezondheid. Het verbaasde mij niet dat onze visie's prima aansluiten. Wat mij vooral aanspreekt aan Wim is zijn brede blik en, mede door zijn uitvoerige kennis, de capaciteit om een probleem van verschillende kanten te benaderen. Hij informeerd hier uitvoerig over op zijn website.

Wim houdt praktijk aan:

de Hazepaterslaan 2

2012 HP, Haarlem

023-5329796

Anouk van Dobben

Anouk van Dobben is Body Stress Release therapeute in Haarlem. Met Body Stress Release kan je op een hele milde manier spierspanning oplossen en zo klachten als nek-, en rugpijn of hoofdpijnen  oplossen. Hoe precies? Laat Anouk dat zelf vooral uitleggen op haar website. Ik vind BSR en osteopathie mooi op elkaar aansluiten omdat je met BSR op een mooie manier een blokkade kan oplossen waarvoor ikzelf liefst een manipulatie zou gebruiken, maar waarvoor dat om de een of andere reden niet verstandig of wenselijk is.

Anouk van Dobben
BSR Haarlem
Spaarnwouderstraat 23a
2011 AA, Haarlem
Telefoon:
06 - 24 14 13 41
E-mail:
info@bsrhaarlem.nlLaRiva


Overgewicht is verschijnsel van de moderne maatschappij, maar een ernstig en vaak onderschat  gezondheidsprobleem.

LaRiva is een instituut voor natuurlijke figuurcorrectie en werkt volgens de wetenschappelijk onderbouwde Thermo Fysische Methode (TFM). Via sporten in warmtecabines, ozon zuurstoftherapie en voedingsadvies op maat, biedt LaRiva vrouwen en mannen van alle leeftijden de mogelijkheid om op een gezonde en medisch verantwoorde manier, en zonder veel tijd en inspanning, te werken aan hun gezondheid. Natuurlijk doen ze veel meer, kijk maar op de website. Zo hebben ze speciale beweginsprogramma's ontwikkeld voor burnout en tijdens chemotherapie.

Ik ben bij LaRiva op bezoek geweest en vooral de warmtecabines spraken mij erg aan. Het maakt de oefeningen efficiënter en daardoor ziet het er heel ontspannen uit. Geen gepuf en gesteun in ieder geval. Ook is er veel kundige begeleiding.

LaRiva

(onder andere) Raadhuisstraat 27

2101 HC Heemstede

023-5474419
Divalis, Judith Joel

Judith is praktisch een buurvrouw van mij en heeft haar praktijk net als ik aan de Ramplaan.
Judith is Biotoloog en doet Biofotonen coherentietherapie. Biofotonen coherentie is een vorm van therapie waarbij het lichaamseigen licht wordt gebruikt en geharmoniseerd om het zelfhelend vermogen van het lichaam te herstellen.
Iedere levende cel straalt licht uit en dit licht is verantwoordelijk voor alle biochemische processen in ons lichaam. Als het licht verstoord is gaat er dus van alles mis. Met behulp van het Chiren instrument wordt er gekeken waar de problemen precies ontstaan om vervolgens middels bioresonante principes de harmonie terug te brengen. Op de website van Divalis lees je veel meer over de achtergrond, en waarschijnlijk correcter beschreven ;-).

Ik geef toe, het klinkt ingewikkeld maar misschien is de achtergrond van de therapie niet eens zo interessant. Met Biofotonentherapie kunnen veel klachten worden verlicht of verholpen en omdat het zich op een heel eigen vlak bevind, vind ik het een enorme aanwinst in mijn netwerk.

Ik heb zelf een aantal behandelingen ondergaan en ik vond de effecten opmerkelijk. Daarnaast is het ook super comfortabel. Je zit in een comfortabele stoel, en van de therapie zelf voel je in ieder geval niets naars. 

Judith Joel

Ramplaan 108

2015 GZ, Haarlem

telefoon: 06-81164402

e-mail : judith@divalis.nl

Room borstvoeding

Room borstvoeding

Nike en Veronique van Room borstvoeding zijn keien in het helpen bij allerhande problemen met de borstvoeding. Ze helpen je stap voor stap met jouw borstvoedingsplan!

Room borstvoeding

https://www.room-borstvoeding.nl/contact.html

info@room-borstvoeding.nl

06 – 1999 0528Kindercentrum Haarlem

logo kindercentrum haarlem

Ik heb een paar weken geleden kennis gemaakt met Teo Ruisendaal en Annet van de Rhee van het Kindercentrum Haarlem, gevestigd op het schitterende Rippenda terrein. Op het Kindercentrum Haarlem zijn maar liefst 12 disciplines gevestigd die zich bezig houden met de behandeling en begeleiding van kinderen en ouders. Annet van de Rhee bijvoorbeeld geeft kinderyoga, maar je kunt er terecht voor hypnotherapie,zwangerschapsyoga, zwangerschapsmassage, speltherapie, biografisch werk, kraamzorg, ergo en sensitherapie, familie mediation en er is een kindercoache en beeldend therapeut. Volgens mij is het de grootste verscheidenheid aan disciplines, maar ik kan mij natuurlijk vergissen. Het pand is prettig en warm aangekleed, en er heerst een prettige sfeer. Kindercentrum Haarlem is voor mij een waardevolle aanwinst in mijn immer groeiend netwerkje. Zeker bij de behandeling en benadering van kinderen kunnen wij veel van elkaar leren en elkaars therapie ondersteunen.

Kindercentrum Haarlem

Sint Jorisveld 1, Haarlem

Bouke Wolters Haptonomie

Haptotherapie gaat voor Bouke over de totale mens. Dus lichaam en geest als onlosmakelijk geheel. Ook als je ziek bent en pijn hebt. Soms is het dan makkelijker om helemaal niet meer te voelen. Toch blijf je completer door alles wat er is en speelt mee te nemen. Het totaal is wie je bent, niet alleen de ziekte of de pijn.
Bouke is een expert te noemen in het omgaan met grenzen. Door haar ervaring weet ze hoe belangrijk het is te luisteren naar je lichaam en keuzes te maken op basis van denken en voelen.
In haar voormalig werk als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum kwam ze in aanraking met haptonomie. ze werd direct enthousiast van deze manier van kijken naar de mens als autonoom individu in verbinding met zijn omgeving. Ze besloot zelf de opleiding tot haptotherapeut te volgen en heeft inmiddels haar werk als fysiotherapeut achter zich gelaten. Ze richt zich volledig op Haar eigen praktijk en volgt zo haar hart.
Inmiddels heeft ze ook de opleiding tot Haptonomisch Zwangerschapsbegeleider afgerond waarbij ze zwangere koppels mag begeleiden tijdens en na de zwangerschap.

Naar de website

Stephanie Vroegop, Kinderslaapcoach

Stephanie Vroegop is kinderslaapcoach en geeft babymassage cursussen

"Als je erdoorheen zit, radeloos je zoveelste slapeloze nacht doorleeft, of als subtiele signalen fluisteren dat er een andere aanpak nodig is. Ik ontvang je met een vanzelfsprekende warmte waarin er ruimte is voor je zorgen en kwetsbaarheden en de route naar verbinding met je kind, of het herstel daarvan, langzaamaan zichtbaar wordt. Doorgewinterd in het vak als moeder van 3 ontdeklustige boefjes, aangevuld met verschillende opleidingen op het gebied van slaap, massage, sport en voeding. Een breed palet waaruit ik voor ieder vraagstuk handvatten aanreik en waarbij ik aandachtig stilsta bij jouw thuissituatie als geheel. Want alles is met alles verbonden."

Stephanie Vroegop

Maak direct online een afspraak

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies