Osteopathie bij Volwassenen

Osteopathie bij Chronische en acute klachten of SOLK

osteopathie bij volwassenen

Osteopathie kan bij een groot scala aan klachten een oplossing bieden. Dat komt omdat osteopathie, bij de speurtocht naar de oorzaak van de klachten, het hele lichaam betrekt. 

Bewegingsverlies van een orgaan of stuctuur leidt tot een verslechtering van de doorbloeding, bezenuwing of lymfeafvloed van een bepaald gebied, orgaan of structuur. Dit leidt tot pijn, ontstekingen of verslechtering van de functie van dat orgaan of die structuur.

Omdat alle organen in wezen van elkaar afhankelijk zijn leidt funtieverlies van een orgaan tot allerlei problemen elders in het lichaam.

Op die manier kunnen symptomen zich heel ergens anders presenteren dan waar het eigenlijke probleem zit. Met name hierdoor is osteopathie een interessante optie voor mensen met SOLK.

Boek uw afspraak: Klik op Halaxy

Wat een osteopaat doet

Osteopathie richt zich op het oplossen van bewegingsverlies van organen en structuren (zoals bindweefselstructuren). Met zijn handen maakt een osteopaat de structuren en organen weer normaal bewegelijk waardoor de normale bezenuwing, doorbloeding en de normale functie hersteld.

Wat u van mij mag verwachten

Als u besluit bij mij in behandeling te komen kun u zeker zijn van een aantal dingen:

 • Dat u een duidelijke uitleg krijgt over de oorzaak van uw klachten, de voorgestelde behandeling en de prognose.
 • Dat u gehoord wordt en uw mening en wensen bovenaan staan.
 • Dat ik mijn uiterste best zal doen om uw klachten te verhelpen.
 • Dat u de snelst mogelijke oplossing krijgt aangeboden voor uw klachten.
 • Dat u mij altijd kunt vragen om advies, ook als u op dat moment geen behandeling ondergaat.

Wat u van osteopathie mag verwachten

Osteopathie is in staat om over het algemeen snel een resultaat te bereiken.

Osteopathie is echter geen pil die van het ene op het andere moment de symptomen onderdrukt. Herstel kost wat tijd, denk aan de snee in uw vinger. Meestal voelt u zich na een behandeling gelijk een stuk beter, maar het echte herstel vindt in de periode tussen de behandelingen plaats. De klachten zullen geleidelijk steeds minder worden. 

Zeker als de algemene gezondheidstoestand wat minder is, kost herstel wat meer tijd. Daarentegen verbeterd, door de behandeling, nu juist die algemene gezondheidstoestand sterk.

Bij osteopathie is het resultaat gebaseerd op een daadwerkelijke aanpak van de oorzaak en het resultaat meestal blijvend is. Ook als de behandeling stopt.

Wanneer gaat u naar de osteopaat

De meeste mensen die een osteopaat bezoeken hebben al een heel medisch en paramedisch traject achter de rug, zonder resultaat.
Osteopathie pakt het probleem aan de bron aan en werkt daardoor snel en effectief. Doorgaans blijven de klachten (lang) weg.

Behandelbare Klachten

Bij de onderstaande klachten en meer is osteopathie effectief:

 • Onbegrepen buikpijn en andere buikklachten.
 • Chronische rugpijn, nekpijn, schouderpijn of pijn in armen en benen.
 • Onbegrepen chronische hoofdpijnen en migraine.
 • Vermoeidheidsklachten (CVS, Burnout).
 • Psycho-somatische klachten.
 • Arbeidsgerelateerde klachten (R.S.I)
 • SOLK


"An Osteopath must be an man of reason who proves his talk by his work."
A.T. Still, grondlegger van de osteopathie

Maak een afspraak

Klik op Halaxy:

Oriënterend consult

Ik was de eerste osteopaat in Haarlem die een kostenloze en vrijblijvende mogelijkheid had om kennis te maken met osteopathie. Eerst was daar het inloop-vragenuur, en sinds 2012 heb ik het oriënterend consult. Dit is kostenloos en vrijblijvend.

Ik kan u hier met een aantal testen inzicht geven over hoe ik als osteopaat uw klachten kan verhelpen.

Heeft u er vervolgens vertrouwen in? Dan kunnen we een aparte afspraak maken voor een behandeling.

De oriënterende consulten vinden uitsluitend plaats op de praktijk aan de Ramplaan 36 in Haarlem

Bel Direct

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies