Osteopathie, Kosten en Vergoeding

Kosten osteopathie

Behandelingen osteopathie zijn een goede investering in uw gezondheid. Toch probeer ik op verschillende manieren de kosten voor u te beperken. Een manier waarop ik dat doe is door u vooraf een vragenlijst te laten invullen. Zo hoef ik u die vragen niet meer te stellen en dat scheelt veel tijd. Hierdoor kan ik op het eerste consult de behandeling al starten, want daar gaat het uiteindelijk om.

Verschillende soorten consulten Osteopathie

Een andere manier om voor u de kosten binnen de perken te houden zijn de drie soorten consulten. We kunnen de verschillende soorten consulten combineren om het meest effectieve, efficiënte en voordeligste oplossing voor uw klachten te vinden.

Wat voor u het beste consult is hangt af van uw klachten en uw algemene gezondheidstoestand. 

  • Als u al lange tijd last heeft en/of meerdere klachten en/of u herstelt minder snel of u bent wat verminderd vitaal en vatbaarder, dan moet ik per behandeling meer doen en heb ik dus meer tijd nodig. In eerste instantie is een topconsult (1 uur) dan het beste. Als er een verbetering plaatsvindt kunnen we soms overschakelen naar standaardconsulten.

  • Heeft u al lang last van één bepaalde klacht maar bent u verder goed gezond, volstaan standaardconsulten (drie kwartier) doorgaans.

  • Bent u  jong, fit en sportief? En heeft u een sportblessure? In de meeste gevallen zijn korte consulten dan lang genoeg.

  • Baby's behandel ik in topconsulten.

Hoeveel behandelingen uiteindelijk nodig zijn om uw probleem op te lossen hangt ook weer af van uw herstelvermogen. Gemiddeld heb ik vier behandelingen nodig voor volwassenen en kinderen en drie voor baby's (uitgaande van topconsulten). We kunnen samen de optimale strategie bepalen.


Osteopathie valt niet onder het verplicht eigen risico

Wat uiteindelijk scheelt in de kosten is dat osteopathie wordt vergoedt via het aanvullend pakket en dus heeft u geen verplichte eigen risico. 

Elke behandeling van bijvoorbeeld een medisch specialist kost u feitelijk €385,-. Heeft u b.v. Zilveren Kruis (v.a. 2*) kan ik u voor dat zelfde geld 8 keer behandelen. Bij volwassenen heb ik gemiddeld 4 behandelingen nodig. Het is dus in de meeste gevallen meer dan voldoende voor een blijvend resultaat. Bent u aanvullend verzekerd? Dan bent u met osteopathie al snel voordeliger uit.

Gratis Oriënterend Consult Osteopathie

Het oriënterend consult, de babycheck of de sportcheck duurt ongeveer 15 minuten en zijn kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit consult kunt u uw klachten voorleggen en kan ik na een kort onderzoek u informeren over de mogelijkheden van osteopathie bij uw klachten en de ideale strategie bepalen. Er vindt geen behandeling plaats.

   

Gratis Check-up Osteopathie

Als u een aantal behandelingen hebt gehad en de klachten zijn verdwenen maar u wilt graag weten of na een tijdje "alles nog goed zit" kunnen we een gratis en vrijblijvende check-up afspreken. De check-up duurt ongeveer 15 minuten.

Weten wat de ervaringen zijn van anderen?

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Ik snap dat. Toch is er geen woord overdreven. Mijn missie is om u zo snel mogelijk helemaal beter te krijgen. Geen medicijnen, geen oefeningen, geen ingewikkelde leefregels en geen onderhoudsbehandelingen.
Weten wat andere mensen van de behandelingen vinden? volg deze link

Tarieven 2024

Kort consult osteopathie (25-30 min.): €60,-

Standaard consult (40-45 min.): €90,- €80,-

Top consult (55-60 min.): €120,- €100,-

Orienterend consult/babycheck/sportcheck: €30,- gratis

Maak gelijk een afspraak

Vergoeding osteopathie

De mate van vergoeding varieert sterk per verzekeraar en per pakket. Vindt u een hoge vergoeding belangrijk, oriënteert u zich dan goed op de verschillende verzekeringen

Osteopathie wordt vergoed in het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. De vergoedingen lopen per verzekering nogal uiteen, maar u kunt in uw polisvoorwaarden precies terugvinden hoeveel u vergoed krijgt. 

U kunt ook onderstaande link volgen.
Dit overzicht is afkomstig van het NVO, Het NVO is afhankelijk van informatie van de zorgverzekeraars en dus kunnen feitelijke vergoedingen afwijken van dit overzicht.


Axel Staps is lid van het NVO en geregistreerd bij het NRO (reg.nr 39) Mijn AGB (zorgverleners) code is 90028430. De praktijkcode is 90007354

Vergoeding osteopathie

betalingsvoorwaarden

  • Betalingen bij voorkeur contant of met pin
  • Consulten die niet 24 uur van te voren worden afgemeld worden in rekening gebracht

Direct inplannen?

Direct inplannen in mijn agenda? Klik op Halaxy 


Bel

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies