E-consulten Osteopathie

Uitzonderlijke innovatie in uitzonderlijke tijden

Had het mij voor de corona-crisis gevraagd en ik had het voor onmogelijk gehouden. Een osteopathische behandeling op afstand. Maar de uitzonderlijke omstandigheden van de corona-crisis en de daar aan gekoppelde maatregelen hebben mij gebracht tot een uitzonderlijke innovatie.

De frustratie van het niet beschikbaar zijn voor mijn patiënten, gekoppelt aan de inspiratie door andere hulpverleners die via videobellen wel in staat zijn hun cliënten te bedienen, heeft mij een fundamentele vraag doen stellen met het osteopatisch e-consult als antwoord.

Osteopatische behandeling versus osteopatische principes

Osteopathie is een vijfjarige deeltijdstudie (met een afgeronde HBO-gezondheidszorg opleiding als vooropleiding) of zeven jaar als voltijds-opleiding.

De technieken die ik normaal gebruik in een behandeling zijn  zeer specifiek, vereizen een precieze uitvoering en vereizen bovenal kennis en kunde van anatomie, fysiologie, neurologie en embriologie.

Deze technieken zijn natuurlijk niet zomaar overdraagbaar, dat zou onverantwoord zijn.

Maar er is wel een onderscheidt tussen de osteopatische behandeling en de principes die daar aan ten grondslag ligt.

Dit besef heeft mij gebracht tot het ontwikkelen van een systeem waarbij ik u coach in het gebruik van veilige handgrepen en bewegingen die de bezenuwing, bloedaanvoer, bloedafvoer en lymfeafvloed bevorderen en zo evengoed een positief effect hebben op uw klachten en uw gezondheid.

Ik zal, op basis van een analyse van bewegingspatronen, u precies vertellen waar u uw handen moet plaatsen en wat u moet doen. 

Hierbij neem ik natuurlijk een nog grotere veiligheidsmarge in acht dan normaal.

Misschien niet voor alles en iedereen

Daar waar ik normaal gesproken stellig kan zijn in de inschatting of ik een bepaalde klacht kan verhelpen, ben ik bij het e-consult begrijpelijkerwijs wat voorzichtiger. Het al dan niet effectief zijn van deze benadering zal van geval tot geval en van persoon tot persoon verschillen, maar de eerste resultaten zijn hoopgevend.

voor volwassenen en kinderen

Het osteopathisch e-consult blijkt te werken bij zowel volwassenen als kinderen en zelfs baby's. De technieken bij baby's zijn uitermate mild en qua "stevigheid" vergelijkbaar met technieken uit de babymassage of de handelingen van de dagelijkse verzorging.

Benodigdheden en werkwijze

Voor de osteopatische e-consulten gebruik ik een AVG-proof videoplatfom. U heeft alleen een mobiele telefoon, tablet of computer (in de ruimte waar de behandeling plaats vindt) nodig.

Verder is een groot (b.v. twee persoons) bed nodig en is het handig dat u met z'n tweeën bent. Eén (wordt) behandelt(d) en de andere bedient de camera. 

Kosten en Vergoeding

Helaas komt het e-consult niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking. Mail mij voor een e-consult osteopathie

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies