Osteopathie en Sport

Osteopathie en sport, haarlem. 

osteopathie bij sporters

Een "speciale" groep, binnen mijn osteopathie praktijk in Haarlem, wordt gevormd door de sporters. Sporters zijn in wezen heel gezonde mensen, maar kunnen in twee gevallen toch de hulp van een osteopaat zoeken. 

Doordat sporters vaak de grenzen opzoeken van hun lichamelijk kunnen, lopen sommige sporters tegen beperkingen op die het niveau van presteren onacceptabel negatief beinvloeden.

 Door middel van speciale technieken zijn de meeste blessures onmiddelijk te herstellen. 

Een andere reden voor een sporter op een osteopaat te bezoeken is als hij of zij merkt dat de sportprestatie achter blijft ten opzichte van wat hij of zij verwacht. Door die beperkingen te verhelpen kan iemand weer niveau halen die hij of zij wil.

Osteopathie en blessurebehandeling, haarlem

Ik zie in mijn osteopathie praktijk in Haarlem veel sporters die blessuregevoelig zijn of  regelmatig tegen de zelfde blessure oplopen. Een blessure is een lokale overbelasting, maar heeft vaak een oorzaak ergens anders. 

Als er bijvoorbeeld ergens een gewricht vast zit, levert dit een onnatuurlijk spanning op in het bindweefsel. Spieren spannen op en die drukken bijvoorbeeld weer op een bloedvat. Hierdoor verminderd de doorbloeding van dat specifieke gebied en het weefsel wordt zwakker en beschadigd makkelijker.

Met osteopathie wordt de exacte locaties van alle stoornissen in het lichaam opgespoord die de oorzaak vormen van de blessure en deze stoornnissen worden daar opgelost. Hierna hersteld het weefsel naar zijn volle belastbaarheid. 

Osteopathie en prestatieverbetering, haarlem

Prestatieverbetering bereikt osteopathie o.a. door het vrijmaken van het fasciaal (bindweefsel) systeem waardoor de lenigheid vergroot wordt, de doorbloeding en cardiale output verbeterd en de proprioceptieve biofeedback beter wordt, waardoor de sporter beter zijn capaciteit kan benutten. 

Osteopathie kan via interne organen de fysiologie optimaliseren voor energievrijmaking en herstel. Via de schedel heeft osteopathie een gunstige invloed op mentale en focus problemen.

Osteopathie niet medicamenteus

Osteopathie is een manuele geneeswijze. Dat houdt in dat ik als osteopaat in mijn praktijk in Haarlem mijn behandelingen alleen met mijn handen uitvoer.
Osteopathie gebruikt voor de behandeling van blessures of ter verhoging van de sportprestatie dus geen medicijnen, suplementen of andere chemische of natuurlijk preparaten en kan dus nooit in conflict komen met een dopingbeleid.

Behandelmogelijkheden osteopathie bij sporters

Bij sporters kan osteopathie helpen bij:

  • Chronische of hardnekkige blessures
  • Prestatieverbetering of onvoldoende trainingsopbrengst.

Movere osteopathie, Haarlem heeft ruime ervaring

Ik ben als sinds 2002 werkzaam als osteopaat in Haarlem en in die tijd heb ik in mijn osteopathie praktijk ruime ervaring opgedaan in het behandelen en begeleiden van sporters. Ik heb ook specifieke nascholing gevolgd die mij helpt osteopathie optimaal in te zetten bij deze specifieke groep.
Ik heb ruime ervaring met de behandeling van hardlopers, tennissers, dansers, schaatsers en voetballers, maar met osteopathie kan je elke sporter begeleiden.

"An Osteopath must be an man of reason who proves his talk by his work."
A.T. Still, grondlegger van de osteopathie

Maak direct een afspraak

Klik op Halaxy (voorheen Healthkit):

Sportcheck

Een osteopaat kan sporters op diverse manieren verder helpen. Maar nu is uw vraag: hoe kan je als osteopaat mij verder helpen?

Goede vraag en ik bied u graag een goed en helder antwoord. 

Kom langs op de praktijk, Ramplaan 36, Haarlem, voor een sportcheck. Dit is gratis en vrijblijvend.


Bel Direct

Aanpassen

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies