Osteopathie bij Kinderen (2-17)

osteopathie bij gedrags- en ontwikkelingsproblemen, Haarlem

osteopathie-bij-kinderen

Bij "oudere" kinderen kunnen de spanningen in het weefsel van het lichaam, die tijdens de geboorte zijn ontstaan, nog steeds een negatieve rol spelen bij het functioneren. 

De spanning in het bindweefsel van de schedel en elders in het lichaam kan leiden tot een (milde) verandering van de doorbloeding van de hersenen en dat stoort de functie van de hersenen. Al naar gelang de specifieke taak van het hersengebied dat hierdoor gestoord wordt uit zich dat in verschillende klachten. 

Dit kunnen zowel lichamelijke als mentale klachten zijn maar ook klachten in het leervermogen of ontwikkeling.

Door de spanningen in het weefsel op te sporen en te behandelen, verdwijnen de problemen op een snelle en natuurlijke manier.

Met osteopathie bied ik uw kind de optimale mogelijkheden zich te ontplooien en zijn of haar talenten te benutten.

Boek hier uw Afspraak

Osteopathie en de hersenen

Osteopathie is in staat de functie van de hersenen te normaliseren. In mijn praktijk in Haarlem onderzoek ik bijvoorbeeld de functie van het vegetatieve zenuwstelsel, de bewegelijkheid ter hoogte van de hoge nek en de bindweefselstructuren in de schedel. 

Osteopathie biedt mij vervolgens allerlei technieken om die structuren te behandelen. Met uiterst milde, niet dwingende technieken maak ik het weefsel vrij van (abnormale) spanning. De storende invloed verdwijnt en de hersenen functioneren zoals het de bedoeling is.

Osteopathie is heel specifiek

Osteopathie, zoals ik dat in Haarlem toepas, vereist hele specifieke technieken voor elk individueel probleem.

Als voorbeeld leidt de verstoring van het lymbisch systeem tot problemen met prikkelverwerking, driftbuien of angsten.

Osteopathie biedt een aantal technieken om het lymbisch systeem te behandelen, maar daarvoor moeten eerst alle andere storende factoren worden opgelost en die zijn bij iedereen anders.

Een ander voorbeeld: Een verstoring van de doorbloeding van de kleine hersenen leidt tot coördinatie-, plannings- en overzichtproblemen. Ook hier moet ik als osteopaat goed kijken welke factoren vanuit het hele lichaam een rol spelen bij de klachten.

Daarom kijkt een osteopaat heel breed en onderzoekt bij elk individu het hele lichaam. De osteopathie behandeling is vervolgens op maat gesneden voor specifiek die persoon.

Gedegen kennis van de anatomie, neurologie, fysiologie, embryologie en neuropsychologie vormt de basis van de behandeling. Ervaring en kunde bereiken het resultaat.

Boek hier uw Afspraak


Door osteopathie Behandelbare klachten

In mijn osteopathie praktijk in Haarlem biedt ik bij (jonge) kinderen een mogelijke oplossing voor:

 • Ontwikkelingsachterstanden.
 • Gedragsproblemen zoals driften, angsten en rigiditeit.
 • Problemen met de motoriek, K.I.D.D.
 • Zindelijksproblemen.
 • Aandachts-, en concentratieproblemen.
 • Hyperactiviteit.
 • Leerproblemen.
 • Hoofdpijnen.
 • Buikpijnen
 • Onverklaarde vermoeidheid.
 • Stemmingsproblemen.
 • Groeipijnen en pijn aan het bewegingsapparaat.
 • Klachten bij het dragen van een beugel

Naar osteopathie bij baby's

testimonial

 Haar gedrag gaat ook heel goed! We zijn zo blij dat ons meisje zich zichtbaar goed in haar velletje voelt, Sandra Gerbens 

testimonial

 Axel heeft ons enorm geholpen om onze dochter eindelijk rustig in slaap te krijgen. In haar eerste jaar had zij enorme last van krampjes. Gevolg was dat zowel onze dochter als wij zelf niet aan slaap toekwamen. De top was wel dat wij 13 keer per nacht eruit moesten.

Na de benodigde reguliere middelen te hebben ingezet kwamen wij via een vriend van ons bij Axel. Na drie behandelingen heeft hij er niet alleen voor gezorgd dat zijn in slaap viel, maar tevens was een helmpje ter correctie van haar schedel ook niet meer nodig.

Aangezien onze dochter op latere leeftijd een structurele buikpijn er op na leek te houden hebben wij haar bij Axel onder behandeling gebracht. Gevolg was dat de mate van pijn zich verminderde en wij thuis ervoor gezorgd hebben dat mogelijke stress verhogende factoren werden weggenomen.

Rating: 9

Roy Schinning 

Lees Hier Meer Ervaringen

An Osteopath must be an man of reason who proves his talk by his work.
A.T. Still, grondlegger van de osteopathie

Maak een afspraak

Klik op Halaxy 

Oriënterend Consult

Als osteopaat behandel ik veel kinderen, maar dat hoeft u niets te zeggen.

Ik snap het als u allerlei vragen heeft. Hoe werkt het precies? Wat doet een osteopaat precies?

Al die vragen kan ik het best beantwoorden in een oriënterend consult, dit is kostenloos en vrijblijvend.

Kom gerust samen langs op de praktijk, Ramplaan 36, Haarlem.

Bel Direct

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies