Kinderosteopathie Haarlem 

Wat is kinderosteopathie

Osteopathie is een behandelwijze voor uiteenlopende klachten bij volwassenen, kinderen en baby's. Kinder-osteopathie is geen apart vak of specialisme maar vereist wel specifieke kennis en kunde. Een kinderosteopaat is bedreven in nonverbale communicatie en kan zich goed verplaatsen in de belevingswereld van een kind.

In mijn praktijk schep ik een vertrouwde en ontspannen sfeer en ook u als ouder kan bijdragen aan een ontspannen verloop van de sessie.

Boek uw afspraak: klik op Halaxy

Kinderosteopathie Haarlem bij baby's

Het behandelen van baby's vereist specifieke kennis over de lichaamsbouw van baby's en hoe de verschillende lichaamsdelen ontstaan (embryologie). Daarnaast vereist het behandelen van baby's van de osteopaat goed ontwikkelde (nonverbale) communicatie vermogen, goed ontwikkelde empathie, sterk analytisch vermogen en een zeer goed ontwikkelde tastzin. 

Osteopathie bij baby's is effectief bij huilbaby's, reflux, darmkrampjes, voorkeurshouding, schedelvervormingen, slecht eten, slecht slapen en meer.

Ik gebruik bij de behandeling van baby's geen manipulatie of holdingtechnieken. De technieken zijn volstrekt ongevaarlijk en ontspannend. Toch kan een kind onrustig worden tijdens de behandeling. Dit komt meestal door een, op dat moment toevallig optredende, darmkramp of zuuraanval. Maar door adequaat daarop te reageren keert de rust vaak snel terug.


Lees meer over osteopathie bij baby's

Boek hier uw Afspraak

Kinderosteopathie bij oudere kinderen

Ook bij oudere kinderen wordt een bijzondere aanspraak gedaan op de communicatieve vaardigheden van de kinderosteopaat. Tieners en pre-tieners vinden alles raar en de betrokkenheid bij de behandeling bewerkstellig ik vooral met een beetje humor en een goede uitleg toegesneden op het niveau van het kind. Ik neem het kind serieus en zet zijn of haar belang voorop. Hierdoor kan ik openlijk aan de kant van uw kind gaan staan bij discussies tussen ouders en kind. Dit is strategie en u zult merken dat dit een middel is om uw kind weer "uw kant" op te bewegen.

Lees meer over osteopathie bij kinderen van 2-17

Boek hier uw Afspraak


Begeleiding door ouders

Het is de bedoeling dat u, als ouder, bij de behandeling aanwezig bent. Dit is om uw kind "te steunen" maar een betrokken houding van de ouder sterkt het commitment van uw kind en helpt om een vertrouwde sfeer te scheppen.

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter

Op onze website worden geïntegreerde tweets en deelservices van Twitter gebruikt. Door deze te accepteren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Twitter: https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookies