osteopathie en sport

Blessurebestrijding en prestatieverbetering

osteopathie bij sporters

Een "speciale" groep wordt gevormd door de sporters. Sporters zijn in wezen heel gezonde mensen, maar kunnen in twee gevallen toch de hulp van een osteopaat zoeken. 

Doordat sporters vaak de grenzen opzoeken van hun lichamelijk kunnen, lopen sommige sporters tegen onacceptabele beperkingen op. 

Met osteopathie worden die beperkingen verholpen zodat iemand de invulling kan geven aan de sportbeoefening die hij of zij wil. Door middel van een speciale technieken zijn de meeste blessures onmiddelijk te herstellen. 

Een groot voordeel is dat osteopathie niet medicamenteus is en dus nooit conflicteerd met dopingbeleid. 

Prestatieverbetering bereikt osteopathie o.a. door het vrijmaken van het fasciaal (bindweefsel) systeem waardoor de lenigheid vergroot wordt, de proprioceptieve biofeedback beter is en de sporter beter zijn capaciteit kan benutten. 

Osteopathie kan via interne organen de fysiologie optimaliseren voor energievrijmaking en herstel. Via de schedel heeft osteopathie een gunstige invloed op psychomotorische problemen.

Ik heb ruime ervaring met de behandeling van hardlopers, tennissers, dansers, schaatsers en voetballers, maar met osteopathie kan je elke sporter begeleiden.

Plan direct een afpraak

mogelijkheden

Bij sporters kan osteopathie helpen bij:

  • Chronische of hardnekkige blessures
  • Prestatieverbetering of onvoldoende trainingsopbrengst.

Sportcheck

Een osteopaat kan sporters op diverse manieren verder helpen. Maar nu is uw vraag: hoe kan je als osteopaat mij verder helpen?

Goede vraag en ik bied u graag een goed en helder antwoord. 

Kom langs op de praktijk, Ramplaan 36, Haarlem, voor een sportcheck. Dit is gratis en vrijblijvend.


Bel Direct