Osteopathie en Sport

Blessurebestrijding

osteopathie bij sporters

Een "speciale" groep wordt gevormd door de sporters. Sporters zijn in wezen heel gezonde mensen, maar kunnen in twee gevallen toch de hulp van een osteopaat zoeken. 

Doordat sporters vaak de grenzen opzoeken van hun lichamelijk kunnen, lopen sommige sporters tegen onacceptabele beperkingen op. 

Sommige sporters zijn blessuregevoelig of lopen regelmatig tegen de zelfde blessure op. Een blessure is een lokale overbelasting, maar heeft vaak een oorzaak ergens anders. Als er bijvoorbeeld ergens op een bloedvat gedrukt wordt, verminderd de doorbloeding van dat specifieke gebied en het weefsel wordt zwakker en beschadigd makkelijker.

Met osteopathie wordt de exacte locatie van de oorzaak bepaald en het probleem wordt daar opgelost. Hierna hersteld het weefsel naar zijn volle belastbaarheid. 

Door die beperkingen te verhelpen kan iemand weer de invulling geven aan de sportbeoefening zoals hij of zij dat wil. Door middel van speciale technieken zijn de meeste blessures onmiddelijk te herstellen. 

Een groot voordeel is dat osteopathie niet medicamenteus is en dus nooit conflicteerd met dopingbeleid. 


Plan direct een afpraak

Osteopathie en prestatieverbetering

Prestatieverbetering bereikt osteopathie o.a. door het vrijmaken van het fasciaal (bindweefsel) systeem waardoor de lenigheid vergroot wordt, de doorbloeding en cardiale output verbeterd en de proprioceptieve biofeedback beter wordt, waardoor de sporter beter zijn capaciteit kan benutten. 

Osteopathie kan via interne organen de fysiologie optimaliseren voor energievrijmaking en herstel. Via de schedel heeft osteopathie een gunstige invloed op mentale en focus problemen.

Ik heb ruime ervaring met de behandeling van hardlopers, tennissers, dansers, schaatsers en voetballers, maar met osteopathie kan je elke sporter begeleiden.

mogelijkheden

Bij sporters kan osteopathie helpen bij:

  • Chronische of hardnekkige blessures
  • Prestatieverbetering of onvoldoende trainingsopbrengst.

Maak direct een afspraak

Klik op Halaxy (voorheen Healthkit):

Sportcheck

Een osteopaat kan sporters op diverse manieren verder helpen. Maar nu is uw vraag: hoe kan je als osteopaat mij verder helpen?

Goede vraag en ik bied u graag een goed en helder antwoord. 

Kom langs op de praktijk, Ramplaan 36, Haarlem, voor een sportcheck. Dit is gratis en vrijblijvend.


Bel Direct